NYHEDSBREV FRA MALTFABRIKKEN

 
Vi vil gerne informere om, hvad der sker indefor og udenfor murene. Om vores events, om arkitekterne, om de gode nyheder fra sekretariatet. Derfor har vi planlagt at sende et nyhedsbrev ud hvert kvartal. Hvis du også vil følge mere med i vores hverdag og i Maltfabrikkens udvikling, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet ved at klikke her.
 

Tilmeld dig nyhedsbrevet

02.02.2018

1. SPADESTIK TIL FREMTIDENS MALTFABRIK

Fredag den 9. februar 2018 igangsættes byggeprocessen med det første officielle spadestik med borgmesteren, bestyrelsesformanden og de mange fonde, som har bidraget til det store projekt. Hele byen er inviteres til fabriksbryg, maltpølser og musik i Maltgården.

 

Læs hele artiklen

01.09.2017

NYT RESIDENCY PÅ MALTFABRIKKEN

Internationale billedkunstnere vil snart få mulighed for at tage på residency på Maltfabrikken i Ebeltoft på Djursland. Projektet er støttet af Statens Kunstfond i et samarbejde med Maltfabrikken, Kunsthal Aarhus og Statens Værksteder for Kunst.

Læs hele artiklen

24.04.2017

NYE KRÆFTER TIL BESTYRELSEN

Der kommer nye kræfter til bestyrelsen for Den ny Maltfabrik. Ved fondens årsmøde er der blevet valgt to nye bestyrelses- medlemmer til Fonden Den ny Maltfabrik. Bent Peter Larsen og René Ferrer Ruiz tiltræder bestyrelsen og Dagmar Bendstrup konstitueres som den nye formand. 

 

Læs hele artiklen

24.10.2016

PRAKSIS VINDER ARKITEKTKONKURRENCE

Det bliver et team med Praksis Arkitekter i spidsen, der skal tegne kulturmiljøet i og omkring Ebeltofts gamle Maltfabrik. Opgaven med at skabe et kreativt mødested, hvor industribygningerne både skal renoveres og udvikles, er et af de mest markante transformationsprojekter i Danmark i nyere tid.
 

Læs hele artiklen

09.06.16

2 TEAMS GÅR VIDERE I MALTFABRIKKENS ARKITEKTKONKURRENCE

Første fase af arkitektkonkurrencen for Den ny Maltfabrik er nu afsluttet, og dommerkomitéen har udvalgt 2 teams, der går videre i konkurrencen om at være med til at skabe fremtidens kreative mødested i Ebeltoft. Den endelige vinder udpeges til oktober.

Læs hele artiklen

12.02.16

ARKITEKTER SKAL UDLEVE MALTFABRIKKENS DRØMME

Seks stærke arkitektteams er blevet prækvalificeret i konkurrencen om at komme med de bedste forslag til, hvordan Maltfabrikkens fabriksanlæg fra 1861 kan transformeres til et visionært og multifunktionelt kulturelt og kreativt centrum i Ebeltoft. 

Læs hele artiklen

18.12.15

REAL DANIA DONORER 20. MIO. KR

Med en bevilling på 20 mio. kr. fra Realdania er man nu så langt med finansieringen, at bygherren, som består af Syddjurs Kommune og Fonden Den ny Maltfabrik, er klar til at igangsætte en arkitektkonkurrence, der skal komme med bud på transformation og udvikling af fabrikken og området omkring den.

Læs hele artiklen

04.11.15

GLÆDE PÅ MALTFABRIKKEN

Med en donation fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 25 mio. kr. kan projektet snart sætte en arkitektkonkurrence i gang, der vil omfatte renovering af de gamle industribygninger fra 1861 og opførelse af nyt museum og bibliotek.

Læs hele artiklen

07.10.15

SALLING FONDENE STØTTER DEN NY MALTFABRIK

Salling Fondene har bevilget 7 mio. kr. til omdannelsen af Ebeltofts gamle maltfabrik fra 1861 til fremtidens kreative hus for kunst, kultur og kreative erhverv. 

Læs hele artiklen

27.05.15

INTERNATIONALT FOKUS PÅ DEN NY MALTFABRIK

Direktør for Den ny Maltfabrik, Kristian Krog, er blevet valgt ind i bestyrelsen i Trans Europe Halles (TEH), som er et europæisk netværk af 58 europæiske udvalgte kultur-fabrikker. 

 

Læs hele artiklen

06.05.15

TOM BUTIK FORVANDLES TIL KREATIVT MILJØ

 

Maltfabrikken åbner et nyt mødested og kontorfællesskab for de kreative erhverv. Rammerne er en tom butik i Adelgade, der ligger placeret ved portene til Maltfabrikken.

 

 

Læs hele artiklen

20.02.15

EUROPÆISK FORSTÆRKNING TIL DEN NY MALTFABRIK

 

Strategisk kulturkonsulent Georg Justus Schwarz bliver et nyt ansigt en del af dagligdagen på Den ny Maltfabrik i Ebeltoft for at understøtte de europæiske visioner for udviklingen af det nye kulturcentrum i Ebeltoft. 

 

Læs hele artiklen

08.10.15

REALDANIA KAMPAGNE MED LOKALT TOUCH

Kulturmager Kristian Krog fra Ebeltoft er tildelt en af hovedrollene i en ny stor kampagne fra Realdania.

 

Læs hele artiklen

03.10.14

MALTFABRIKKEN I EUROPÆISK NETVÆRK

Maltfabrikken optages i den prestigefyldte europæisk netværksorganisation Trans Europe Halles med over 50 udvalgte kulturfabrikker.

 

Læs hele artiklen

02.05.14

UNG KRAFT I MALTFABRIKKEN

Det stod ikke lige i kortene at fonden Den ny Maltfabrik skulle lave sin første investering i et ungekulturhus, men sådan er det blevet. Nu åbnes dørerne til Rampen, som er et alternativt ungemiljø skabt i de rå betonbygninger mellem Maltfabrikken og Ebeltoft Vig.

Læs hele artiklen

31.03.2014

5 MILLIONER TIL NY MALT

Lokale og Anlægsfonden har forhåndsbevilget 5 mio. kr. til omdannelsen af Ebeltofts tidligere maltfabrik fra 1861 til nyt kultur- og udviklingshus af internationalt format. 

 

Læs hele artiklen

06.12.2013

MALTFABRIKKEN ER KØBT OG BETALT

S. B. Lundbergs Maltfabrik fra 1861 er købt af en nystiftet fond og betalt med midler fra lokale bidragsydere. Det er lykkes projektgruppen der siden 2010 har kæmpet for bevaring og udvikling af Maltfabrikken, at bevæge sig fra idé til realisering.

Læs hele artiklen

28.06.13

GRØNT LYS FOR VORES FABRIK

På byrådsmødet 27. juni 2013 traf byrådet i Syddjurs Kommune beslutning om at ville placere Ebeltoftafdelingerne af Syddjurs Bibliotek og Østjyllands Museum i ”Den ny Maltfabrik”.

 

Læs hele artiklen